14
de KinderTheaterWeek2023-10-12T08:23:36+00:00

KinderTheaterWeek

Het Nationale Theaterweekend is inmiddels een bekend fenomeen, maar dit najaar komt daar nog een bijzonder evenement bij: de Nationale KinderTheaterWeek.

De eerste editie van de Nationale KinderTheaterWeek vindt plaats in de herfstvakantie, van 18 tot en met 25 oktober 2023. In deze week openen de Nederlandse theaters hun deuren, speciaal voor de jongste bezoekers. Er zijn extra veel familie- en kindervoorstellingen en er zijn tal van activiteiten en verrassingen voor kinderen tot en met 12 jaar.

Ook Theater De Storm doet mee aan de KinderTheaterWeek:

In deze week hebben wij het prentenboekjesfestival op het programma staan, waarbij onze foyer wordt omgetoverd tot:

  • Een theatrale boerderij. In de foyer ontdek je samen met boerin Marianne al zingend en spelend van alles over de natuur. Als kleine boer of boerin roetsj je daar van de tractorglijbaan, puzzel je met koeienvlekken en oogst je rijpe groenten in de moestuin. Ook is er een speel- en knutselhoek.

Tijdens het prentenboekjesfestival hebben we twee voorstellingen op het programma staan: Boer Boris en Gonnie en Gijsje.

Ook bezoeken Steven en Jamie Kazan ons theater. Er zijn deze dag vele magische extra’s te doen:

  • Je kan een foto maken bij de Magische Muur en er is een magische speurtocht waarmee je een leuke prijs kan winnen. 

Gonnie & Gijsje samen op stap (2+)

Woensdag 18 oktober, 14:30 uur en 16:00 uur

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.

Boer Boris is de Baas (4+)

18 oktober, 15:00 uur

Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelfs de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie…

Wie is er hier de Baas?
Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!
Waarom zat je nou daaraan, waarom?
Wie is er hier de baas?
Ja, nou is het stuk, helaas.

Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen.

Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.

Steven Kazàn & Jamie (6+)

22 oktober, 14:30 uur

SUPER MAGIC!

Steven en Jamie, die je van diverse tv programma’s of hun online video’s kunt kennen, nemen je mee in een dynamische show vol humor, interactie en natuurlijk: magie: Super Magic!

Voor aanvang tref je een aantal betoverende dingen aan in de foyer. Zo vind je bij binnenkomst een schatkaart, waarmee je een speciaal item kunt opzoeken in het theater óf neem bijvoorbeeld als souvenir een foto bij de magische muur en maak daarmee kans op een prijzenpakket! Zoek daarna je stoel op en maak je klaar voor 60 minuten entertainment! Allerlei goocheltrucs, grappen, interactie met de zaal en nog veel meer.

Als de show is afgelopen is het nog niet klaar, want Steven & Jamie komen naar de foyer om met jou op de foto te gaan. Een onvergetelijk uitje voor het hele gezin. Super Magic toch?!

Deurdonderen diner nu in de verkoop!

Wil je graag samen met tickets voor het Steengroeve theaterspektakel 2024 'Deurdonderen' je plekje voor het diner boeken? Dat kan nu. Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een driegangen menu (59,50 euro p.p. incl consumpties) op een dondersmooie locatie. Bekijk hier de menu's.