Over ons theater
Al meer dan 50 jaar verbinden wij podiumkunsten met de maatschappij. Er is om ons heen veel veranderd, maar wij hebben altijd dezelfde focus: een aantrekkelijke en onmisbare theaterlocatie zijn. Dit doen we voor zoveel mogelijk mensen in onze leefomgeving. Daarom hebben we een divers en verrassend aanbod en proberen we voortdurend de verwachtingen van onze gasten te overtreffen.
Vandaag de dag hebben we meer dan 300 aantal activiteiten, waarvan 100 professionele voorstellingen. Jaarlijks ontvangen we ongeveer 70.000 bezoekers. In de theaterwereld zijn er voortdurend ontwikkelingen. We vinden onszelf daarom keer op keer opnieuw uit.
Alles voor een ultieme theaterbeleving.
Waarom doen we wat we doen
Onze bezoekers vertellen ons dat theateraanbod het geluksgevoel vergroot. Dat willen wij faciliteren voor zoveel mogelijk mensen. Iedereen moet kunnen genieten van podiumkunsten. Mensen met elkaar verbinden; dat is de reden van ons bestaansrecht.
Dat je samen met heel veel andere mensen bij een theatervoorstelling in de zaal zit, is onderdeel van onze missie. Wij geloven namelijk dat, dát nu juist de kracht is van een theaterbeleving. Het samen beleven maakt je herinnering aan een theateravond nóg intenser.
Zoveel mogelijk mensen de ruimte bieden voor verrassend mooie theatermomenten, voor en met onze eigen leefomgeving, is onze belofte. Om dit te kunnen blijven doen zoeken we voortdurend naar creatieve invalshoeken. Zo maken wij het verschil.


Zo positioneren wij ons
Bij ons ga je uit, heerlijk genieten op de manier die het beste bij jou past. Omdat iedereen anders is, vinden we dat ons aanbod heel divers moet zijn. Maar tegelijkertijd ook een beetje avontuurlijk. Want wij willen juist ook de ruimte geven aan de makers van hele (ver)nieuwe(nde) producties en de vele (culturele) initiatieven uit de regio. Dít principe sluit namelijk helemaal aan bij ons gedachtegoed dat podiumkunsten een uiting is van de maatschappij.
Als theater is het belangrijk dat we een goede mix hebben van voorstellingen van regionale en professionele gezelschappen. Ook geven we graag de ruimte aan organisaties voor events of andere bijeenkomsten. Dit lukt ons goed! We krijgen al jaren enthousiast support van onze gemeente en heel veel andere partners. Daar zijn we erg trots op.
Hoe komt De Storm aan haar naam
In december 1888 werd de Vereniging Volksfeest Winterswijk opgericht. Zij realiseerden een eigen gebouw in 1889: Het Feestgebouw. In het gebouw vonden concerten plaats (o.a. The Kinks), hadden vele verenigingen hun plek gevonden én kon Winterswijk natuurlijk haar Volksfeesten vieren.
Helaas werd het gebouw door een enorme wervelstorm op 27 maart 1966 compleet verwoest (hiernaast een foto). Winterswijk gaf echter niet op en bouwde een nieuw Cultureel Centrum waarvoor in juni 1969 de eerste steen werd gelegd. Het Cultureel Centrum opende op 22 augustus 1970 haar deuren.
In de loop der jaren trok het ‘Cultureel Centrum’ steeds meer landelijke artiesten. Daarom werd een prijsvraag uitgeschreven en werd de naam veranderd in Schouwburg De Storm, vanaf 2009 omgedoopt in Theater De Storm.



Zo maken wij onze beloftes waar
Omarm onze bezoeker & artiest: we zijn niet alleen een theater voor onze gasten, maar we zijn ook een theater ván hen. Daarom maken we onze beloftes waar proberen we altijd hun verwachtingen waar te maken of te overtreffen. Dit doen we met onze gastvrijheid en ook door een aantrekkelijke en gezellige theaterlocatie te bieden.
Transparant in alles: we blijven open en oprecht communiceren. Dat doen we in ons team naar elkaar, maar ook naar onze artiesten, impresariaten, bezoekers en alle andere stakeholders. Hiervoor maken we de drempel laag.
Kwaliteit & professionaliteit is belangrijk: of het nu gaat om de kwaliteit van onze faciliteiten, geboekte theaterproducties, de uitstraling van ons theater en/of onze collega’s.
Panoramaschilderingen Matthijs Röling
Wie Theater De Storm eerder heeft bezocht, zal de grote wandschilderingen in de theaterzaal en feestzaal niet zijn ontgaan. Deze wandtekeningen zijn in de periode 1996-1998 aangebracht door kunstenaar Matthijs Röling i.s.m. Anouk Martijn. De schilderwerken zijn gebaseerd op de geschiedenis van Winterswijk, het gebouw en het theater. In 1998 werden de werken opgeleverd als één van de grootste panorama schilderingen van Nederland.
