14
Steengroeve theater2024-03-07T12:41:15+00:00

Het Steengroevetheater presenteert: Deurdonderen!

Steengroevetheater

Sinds 2010 organiseert de Stichting Steengroeve Theater bijna ieder jaar tijdens de zomervakantie een groots evenement in de Steengroeve. De producties van het Steengroeve Theater zijn door de prachtige omgeving, waarin deze zich afspelen, uniek te noemen. De ruige wanden van de groeve komen helemaal tot zijn recht door de belichting en projecties tijdens de voorstelling. Er ontstaat een magische sfeer op het enorme podium, ruim 30 meter diep gelegen. Er is een grote diversiteit aan mensen die onderdeel uitmaken van de productie. Het orkest, de acteurs, de zangers, de dansers, de figuranten, de vele vrijwilligers… iedereen wordt bij elkaar gebracht.

Het verhaal

Deurdonderen is de 11de Steengroeve productie. Een muziektheatervoorstelling met band, orkest, koor en spektakel rond de band Normaal en de betekenis die zij hebben gehad bij de emancipatie van het platteland.

Het verhaal

De commissie 50 jaar Normaal wil het belang van de band voor de Achterhoek bekronen met een kunstwerk van beeldhouwer Ariaan-Erik Schelphuis. Anhangersdochter Aleid is naar voren geschoven om de Haagse kunstenaar inzicht te geven in de historie en nalatenschap van de band. Hoewel Schelphuis een groots eerbetoon voor zich ziet, weet hij maar weinig van Normaal en de streek. Dit tot grote frustratie van Aleid.

Lukt het haar om de bevooroordeelde Schelphuis een goed beeld te geven van haar oh zo geliefde Achterhoek? Van plattelanders en dialect, van ‘waor bun i’j van’ en ‘zo geet dat hier’ en bovenal van de kracht van boerenrock.

Op 6, 7, 9 en 10 augustus 2024 vindt in het Steengroeve Theater het theaterspektakel Deurdonderen – ’n Onwies Normaal Spektakel plaats.


Deurdonderen diner nu in de verkoop!

Wil je graag samen met tickets voor het Steengroeve theaterspektakel 2024 'Deurdonderen' je plekje voor het diner boeken? Dat kan nu. Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een driegangen menu (59,50 euro p.p. incl consumpties) op een dondersmooie locatie. Bekijk hier de menu's.