Achterhoeks Fanfare Orkest & Fifteen

Van WMC tot Zwarte Cross

zaterdag 9 juni 2018 - 20.30 uur
Voorverkoop (€ 10,00) Aan de kassa (€ 12,50)

In 2016 vond de eerste editie van het Achterhoeks Fanfare Orkest plaats, ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van muziekvereniging Eendracht Winterswijk. 48 muzikanten vanuit de gehele Achterhoek, speelden onder leiding van dirigent Gerd Wensink mee in het project 'Magisch Mondriaan'. Het succes dat zij hiermee hadden smaakte naar meer. Daarom is er nu het vervolg: AFO 2.0: van WMC tot Zwarte Cross.

AFO 2.0: van WMC tot Zwarte Cross
Meerdere muzikanten gaven tijdens en na het project aan dat dit smaakte naar een vervolg en in het voorjaar van 2017 kwam de organisatie wederom bij elkaar om na te denken over een nieuw thema. Hier is AFO 2.0: van WMC tot Zwarte Cross uit voort gekomen. De bedoeling is om twee, op het oog totaal verschillende, festivals met elkaar te verbinden binden in één muzikaal programma. Het Wereld Muziek Concours in Kerkrade kenmerkt zich door een programma waarin klassieke fanfaremuziek een groot aandeel heeft. Bij de Zwarte Cross gaat het juist om gekkigheid en veel show. En met beide festivals hebben veel muzikanten ervaring, bij het WMC vaak als deelnemer, bij de Zwarte Cross juist als bezoeker. Wederom is Gerd Wensink de dirigent en momenteel zijn er al 59 aanmeldingen van muzikanten uit de wijde regio. Jonge componist Tjeerd Nijhof, tevens trombonist in het orkest, heeft voor dit project de nieuwe compositie Osiris geschreven.

Ontmoeten
De repetities vinden plaats vanaf 25 maart en de concerten op zaterdagen 2 en 9 juni. Het 2e concert uit deze serie vindt plaats in theater de Storm in Winterswijk. Samen met de beleidsmedewerker Kunst en Cultuur en de wethouder Saris van de gemeente Winterswijk is het idee opgevat om het concert te combineren met een ontmoetingsmogelijkheid voor mensen uit de samenleving die een drempel ervaren om deel te nemen en een bezoek te brengen aan culturele activiteiten.

Voorafgaand aan het concert
Uit ervaring en onderzoek is gebleken dat laagdrempelige activiteiten, waar de ontmoeting centraal staat, voor zulke mensen een waardevolle eerste kennismaking zijn. Samen met andere partners, waaronder de gemeente Winterswijk, Boogie Woogie, het programma Lange Leve Kunst, jongerenwerk Spot, Pronova, Estinea en Ine Bolk wordt er een mogelijkheid gecreëerd om bezoekers voorafgaand aan het concert van AFO kennis te maken met verschillende kunstvormen en met elkaar. Hierbij valt te denken aan schilderen, presenteren, zingen of fotografie.

Bezoekers zijn vanaf 19.00 uur welkom voor de verschillende ontmoetingen met kunst. Het concert begint om 20.30 uur. Hier werkt ook het koor Fif-teen uit Beltrum aan mee.


CONTACT
NIEUWSBRIEF
Wilt u op de hoogte blijven van ons programma, laatste nieuws en acties? Schrijf u dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

INSCHRIJVEN
©2014 Theater De Storm | Webdesign & CMS: Frappant